5 pravidel péče o naše ruce

Ruce jsou zpravidla nejvíce namáhanou částí na celém těle. Jak na to, aby dobře vypadaly, nebyly vysušené, popraskané, příliš vrásčité? Máme pro vás 5 pravidel. 

 

Ruce často myjeme, čímž narušujeme jejich přirozenou ochrannou vrstvu. Záleží na přípravcích, které používáme, zda pokožku vysušíme ještě více kvůli nevhodnému složení použitých přípravků na mytí. Při narušení ochranné bariéry ztrácíme lipidy, které v pokožce vodu zadržují. Pokožka na rukou je totiž specifická. Jelikož zde máme málo tuku, tak je tenčí, čímž dochází k jejímu rychlejšímu vysušení. Proto o ruce musíme pravidelně pečovat. Víte, že často to jsou ruce, které prozradí náš věk? A proč to tak je?

 

Pojďme se tedy podívat na to, jak o ruce pečovat a jaké přípravky splňují tyto požadavky.

 

1.

Myjte ruce kvalitním a výživným mýdlem. Neposuzujte mýdlo podle vůně, ale podle toho, co obsahuje. Každé mytí totiž pokožku trochu vysuší. Pokud budete používat mýdla, která nejsou výživná, pokožka bude více vysušená, čímž dochází snáze i k jejímu podrážení. U vysušené pokožky dochází k praskání, zvýšené bolestivosti, potažmo svědění a v neposlední řadě také ke zvýšené tvorbě vrásek. Hledejte přírodní mýdla, která obsahují kvalitní přírodní oleje a másla.

 

Naše pečující mýdla jsou velice výživná a obsahují panenský olivový olej, kokosový olej a panenské bambucké máslo.  Pomáhají pokožku chránit, zklidnit a posílit. Mistři mydláři je vyrábí za studena, což je tradiční mydlářská metoda pomalého vytvrzování a zrání v průběhu 4 týdnů. Ta zajišťuje, aby mýdlo vydrží déle než jiné běžné alternativy bez toho, aby ztratilo svou strukturální celistvost, vůni nebo účinnost. Jejich nabídku si můžete prohlédnout zde.

 

 

2.

Pokud používáte dezinfekci, používejte šetrné varianty. Dezinfekce pokožku vysouší, proto je dobré hledat takové, které mají i výživné složky.

 

Dezinfekce, od francouzské firmy Kerzon, kterou nabízíme je mimořádně šetrná a výživná. Je vyrobena na bázi hydro-alkoholového gelu, je obohacena o regenerační a vyživující bio aloe vera a hydratující přírodní glycerin, které chrání pokožku proti vysušování. Navíc vůně Super Rouge nádherně voní po červeném ovoci - třešních, jahodách a malinách. Více o produktu si můžete přečíst zde.

 

3.

Pravidelně ruce krémujte ruce během dne nejen hydratačním krémem, ale i výživným! Často se mylně domníváme, že suchou, popraskanou pokožku můžeme zahojit pouze hydratačním krémem. Ale tak to není. U takové pokožky se v první řadě zaměřte na výživné krémy např. s bambuckým máslem, které nejprve pokožku vyživí a pomůže s jejím zacelením. Pak můžete přidat hydrataci. Večer před spaním vždy namažte ruce výživným krémem, aby mohla pokožka přes noc regenerovat a mohla bojovat i s předčasným stárnutím. 

 

Unikátní tuhé krémy jsou naprostou hvězdou mezi přípravky péče o ruce. Jsou 100% přírodní a výživné s okamžitým účinkem. Pokožku vyživí, ochrání a provoní. Po jejich použití doslova ucítíte ochrannou vrstvu na pokožce, která chrání před vysoušením. Příjemně tají v ruce  a skvěle si poradí i s prasklinami či ekzémem. Jejich celou nabídku naleznete zde.

První tři (zlatý, bledě modrý a antracitový) jsou určeny pro suchou pokožku. Ta potřebuje hloubkovou výživu, aby mohla zregenerovat nebo zacelit praskliny. V případě, že máte pokožku hodně suchou nebo s prasklinami, doporučujeme zpočátku používat krémy několikrát za den, aby pokožka dostala více výživy a zkrátila se tak doba regenerace.

Pokud máte normální pokožku, pak volte tmavě modrý či růžový. Pokožku také vyživí, ochrání a provoní, ale míra výživy je upravena pro normální pokožku. Pokud s normální pokožkou zvolíte druh pro suchou, tak vám bude trvat trochu déle než absorbuje zvýšenou výživu a bude mastnější.

Pro děti či ekzematickou pokožku volte bílý. Ten je hypoalergenní, tudíž je i bez vůně a navíc obsahuje i bio konopný olej, který pokožku zklidní.

 

 

 

 Primárně pro hydrataci pokožky volte Hydratační krém Super Rouge. Krémová a lehká textura tohoto krému rychle proniká do pokožky rukou a pomáhá jí dodat hebkost a hydrataci bez pocitu mastnoty. Bohatost vitamínů bio bambuckého másla a vyživující a regenerační vlastnosti bio aloe vera napomáhají pokožce získat dokonalou rovnováhu. Vůně Super Rouge nás zavede zpět do léta, kdy ucítíte koktejl červeného ovoce - třešní, jahod a malin s tónem mandlového mléka. Více detailů si můžete prohlédnout zde.

 

4.

Čas od času na ruce použijte peelingabyste odstranili odumřelé buňky. Pokožka pak bude lépe připravená získat výživu z krémů. Můžete si udělat takový svůj "lázeňský den", kdy ruce navlhčíte, nanesete peeling, jemně a pořádně vmasírujete do pokožky (alespoň 1 minutu masírujte) a poté opláchnete a namažete výživným krémem.  Ideální je vybrat peeling, který má výživné složení.

 

V nabídce máme několik peelingů. Pro tento účel je však jednoznačně nejlepší tento. Tělový peeling OJI je určen pro suchou, citlivou či ekzematickou pokožku. Právě proto je maximálně šetrný a výživný. Obsahuje vzácný africký ořech Kola, kávu a kvalitní bambucké máslo. Pokožku hloubkově vyživí, povzbudí její prokrvení a ochrání. Je ideální i pro revitalizaci mdlé a unavené pokožky. Nádherná jemná a svěží vůně citronové trávy s mátou je velmi příjemným bonusem. Skvěle ho využijete na ošetření celého těla a pro domácí pedikúru. Detaily k přípravku naleznete zde.

 

 

5.

Součástí péče o ruce jsou i nehty. Nezapomínejte, že mytí rukou či používání dezinfekce má vliv i na kvalitu nehtů a pokožky kolem nehtů, jelikož se u suché pokožky mohou tvořit záděry. Nehty jsou oslabené a je potřeba vyživit je i kůžičku kolem nich.

 

Balzám na nehty a pokožku Myrha je přírodní přípravek zaměřující se na výživu nehtů a kůžičky. Úžasný revitalizační, regenerační a zklidňující balzám pro slabé, třepící se nehty a kůžičku kolem nehtu pomáhá i k návratu přirozené barvy nehtů, které ztratily v důsledku nadměrného používání laků na nehty. Detaily o přípravku najdete zde

 

 

 

S těmito pravidly bude vaše pokožka na rukou vyživená, hladká a zaznamenáte pozitivní vliv na vrásky. Pokud máte jakékoliv otázky, neváhejte nás kontaktovat na emailu info@whiteorchid.cz nebo na telefonu 00420 - 792 279 209. Rádi vám poradíme.