Proč při praní nepoužívat aviváž?

Každý děláme vědomě rozhodnutí, které považujeme v danou dobu za nejlepší. My se dnes s vámi podíváme na to, proč aviváž nedoporučujeme používat. 

 

1.

Můžeme začít tím, že hlavní benefit aviváže je dodat prádlu vůni a měkkost. Od toho se odvíjí jaké ingredience, které přidává výrobce do složení. Aviváž se dává do praní v závěrečné fázi, tudíž zůstane na povrchu tkaniny a je tak v přímém styku s pokožkou. Pokud jste někdy měli vyrážku či ekzém, jedna z prvních otázek lékaře, zda jste nepoužili nový prací přípravek či aviváž. Pokud ekzém nemáte, neznamená to, že si ho špatnou volbou přípravků nemůžete časem "vypěstovat".  Další neduhy nijak zatím prokázané nejsou, ale již dnes všichni vidíme výsledky našeho současného životního stylu. Počet ekzémů vesele roste, zrovna tak jako další civilizační nemoci, zatímco plodnost u žen klesá. Takže naše rada zní, méně je v tomto případě lépe. Chemie je všude kolem nás, volme tedy rozumně, co shledáváme za nezbytné. 

 

2.

Dalším benefitem aviváže se někdy uvádí, že pomůže se statickou elektřinou. Je dobré se zamyslet nad tím, jaké materiály vytvářejí statickou elektřinu? To asi přírodní bavlna, bambus, hedvábí či len nebude, že? Přírodní materiály jsou pro pokožku důležité, protože jí umožňují dýchat a nezapařovat ji. Je dobré mít na paměti, že kůže je náš největší orgán. U dospělého člověka tvoří 1,6 - 1,8 m2. Kůže má pro pro nás mnoho důležitých funkcí - např. termoregulační funkci (ochrana před horkem a mrazem), vylučovací funkci, smyslovou funkci, ochrana před mechanickým poškozením, infekcí či nepříznivými vlivy a další. V neposlední řadě i estetickou funkci. Proto je potřeba si pokožku hýčkat, ne ji trápit v umělém vláknu.

 

3. 

Aviváž není vhodná pro určité materiály - funkční oblečení, s membránou apod. Aviváž totiž zůstává na povrchu a tím blokuje funkčnost speciálního vlákna.

 

Proč tedy používat další přípravek jako aviváž, když existuje kvalitní a 100% přírodní prací gel, který umí všechno?

 

CO DOPORUČUJEME?

Dlouho jsme hledali a testovali přípravky na praní, které by vyhovovali našim požadavkům. Po čase jsme našli ty nejlepší 100% přírodní prací gely z Francie značky KERZON, které jsou vhodné i pro citlivou pokožku. Zde nemusíte dělat kompromis mezi složením, pracími schopnostmi a vůní. A prádlo Vám změkčí, nadýchají a provoní i bez aviváže!

Prací gely jsou maximálně biologicky rozložitelné a jsou baleny ve 100% recyklovatelném obalu. Jsou vhodné pro praní barevného i bílého prádlapro praní v ruce i v pračce a v nabídce je 7 druhů včetně speciálního gelu pro děti či alergiky, gelu na funkční oblečení a gelu na jemné prádlo a pleteniny.

Celou nabídku přírodních pracích gelů najdete zde.

 

 

 

Petit Grain je určený na dětské praní včetně kojeneckého prádla. Svěží a jemná citrusová vůně s lehkými tóny dřeva kombinuje neroli s vůní pomerančových květů, bergamotu, bílého pižma a petit grain (esenciální olej z pomerančovníku hořkého). 

 

Place des Vosges je unikátní vůně inspirovaná nadýchanými okvětními lístky bulharské růže a vůní manga, jejíchž spojením vznikla jedinečná svěží květinová vůně.

 

Giga Doux nabízí nádhernou dřevitou vůni, jedinečné spojení cedrového a santalového dřeva, anýzu a kokosového mléka.

 

Super Frais je jedinečnou kombinací citrusů, zimolezu se základem z cedru a ylangu. 

 

Méga Propre je klasická vůně, kterou máme spojenou s čerstvě vypraným prádlem. Základ vůně tvoří růže, která je doplněná o tóny jantaru a cedru.

 

SPECIÁLNÍ GELY 

 

Svěží Gym Tonique pro sportovní a funkční oblečení - svým složením pečuje a nenaruší speciální vlákna tkaniny. Kombinace kokosového a olivového oleje spolu se sodou pohltí všechny pachy a díky svěží vůni citrusů a jalovce provoní vaše oblečení až do poslední minuty vašich aktivit.

Jemný gel Maille Câline je speciálně vyvinut pro péči o vaše nejjemnější prádlo - pleteniny, vlnu, krajky, hedvábí apod. Svým složením pečuje o vlákna tkaniny, která jsou po vyprání hebká, nadýchaná a provoněná. Kombinace kokosového a olivového oleje a dále extraktu ze semen bavlníku pečuje o každou jemnou nitku vašeho oblečení. 

 

Pokud máte jakékoliv otázky, neváhejte nás kontaktovat na emailu info@whiteorchid.cz nebo na telefonu 00420 - 792 279 209. Rádi vám poradíme.