Výživné ošetření pro suchá a popraskaná chodidla

Suchá a popraskaná pokožka potřebuje ošetření zaměřené na hloubkovou výživu, protože samotná hydratace se suchostí či prasklinami nepomůže.

 

SUCHÁ A POPRASKANÁ CHODIDLA 

Pokud vás trápí suché či popraskané paty, tak jste již zřejmě zkoušeli spoustu přípravků. Nenechte si napovídat, že hydratace vám se vším pomůže. Hydratace je určitě potřeba - jak pro tělo, tak i hydratační krémy na nohy. Ale ty samotné vám chodidla nezahojí. Máme pro vás přírodní, výživné přípravky, které vám zaberou. 

TIP: Všechny zmíněné přípravky lze použít na popraskané či suché ruce nebo jiné suché části těla. 

 

JAK NA TO? MÁME PRO VÁS 5 KROKŮ, PO KTERÝCH UVIDÍTE 100% ZLEPŠENÍ

 

1.

Chodidla si namočte ve vám příjemně teplé vodě a nechte je alespoň 1 minutu prohřát. Pokud chcete proceduru povýšit na lázeňský zážitek, můžete si do vody dát kapku oleje či koupelové soli a přidat pár okvětních lístků. Nebo vložit 1 kus tuhého koupelového oleje, který už vše vyřeší za vás - včetně okvětních lístků z růže.

TIP: Pokud plánujete použít tuhý koupelový olej, tak se nabízí možnost, ho nejprve použít do vany na koupel celého těla a ošetření nohou udělat posléze za využití zbylé vody.

Tuhé koupelové oleje byly vyvinuty s mimořádně jemnými esenciálními oleji a obohaceny o změkčující kakaové máslo. To pomáhá pokožku hloubkově vyživit a hydratovat. Dopřejte si relaxační koupel, během které se tuhý olej rozpustí, vyživí, hydratuje a provoní vaši pokožku. Během rozpouštění uvolní i okvětní lístky růží. Jemně vyvážená vůně sladkého pomeranče a pelargónie spojuje květinové tóny s čerstvým citrusem a dále okvětními lístky růže, což jim propůjčuje jemnou a luxusní vůni.  

 

 

2.

Vezměte OJI tělový peeling, trochu si naberte a rozmasírujte na celých chodidlech (i na nártu). Místům, která jsou nejsušší či nejvíce popraskaná věnujte zvýšenou pozornost, trochu více přípravku i času místům. Snažte se přípravek dostat co nejvíce do pokožky.

TIP: Doporučujeme přejet peelingem i nehet a kůžičku kolem nehtů, neboť je skvěle vyživí. Zrovna tak můžete ošetřit holenní kosti, kde pokožka bývá sušší.

OJI tělový peeling obsahuje vzácný africký ořech Kola, který spolu s obsaženou kávou napomáhá povzbudit prokrvení pokožky. V kombinaci s kvalitním bambuckým máslem pokožku hloubkově vyživí, obnoví a celkově revitalizuje mdlou a unavenou pokožku. Nádherná jemná svěží vůně citronové trávy s mátou je dalším bonusem. Peeling je vhodný na celé tělo, ideální pro suchou, citlivou, podrážděnou pokožku a péči o ekzematickou pokožku, psoriázu nebo růžovku.

 

3.

Chodidla vraťte do lázně a nechte je další chvilku užívat vyhřátou lázeň. Rukou omyjte peeling z nohou. Výhodou je, že vyživíte i pokožku na rukou. Pokud potřebujete chodidla ošetřit (opilovat/zbrousit tvrdou kůži, ostříhat a vyčistit nehty, zatlačit kůžičky kolem nehtů apod), teď je ten správný čas to udělat.  Poté chodidla osušte.

 

4.

Osušená chodidla, nárty a prsty namažte šlehaným tělovým máslem sv. Klimenta.

TIP: S máslem můžete ošetřit celé tělo, pomůže s jeho výživou, regenerací a pokožku krásně rozzáří.