10 produktů bez kterých se v létě neobejdete

V létě se opalujeme a užíváme si slunce, koupání a pohybu venku. Ale ruku na srdce, přizpůsobíme tomu i péči? Představíme vám 10 produktů, bez kterých se v létě neobejdete a vysvětlíme proč.

 

V létě díky zvýšené teplotě vzduchu dochází k mnohem většímu zahřátí těla. Rozšiřují se nám podkožní cévy, tělo je přehřáté a častěji se ochlazuje pocením. Proto je dobré nosit pohodlné, volnější oblečení z přírodních materiálů, které umožní kůži "dýchat". Určitě je potřeba upravit i pitný režim a v jídle přidat potraviny s vysokým obsahem nenasycených kyselin (podporují mimo jiné i pružnost pokožky), více ovoce, zeleniny a minerálů. Ty totiž ztrácíme během pocení. Ale co upravit v kosmetické péči a jaké přípravky používat?

 

 1. SLUNEČNÍ OCHRANA PLETI 

Začneme tím nejběžnějším přípravkem, který máme spojený s létem (a nejen s ním). Kromě obvyklého vyčištění pleti, použití sér a krémů, jak jste zvyklí, je potřeba hned ráno zařadit krém s SPF, který pokožku ochrání. A nebude to jediná změna, která je potřeba udělat, ale k tomu se ještě dostaneme. Pokud bychom měli vyjmenovat pár nejdůležitějších důvodů, proč je potřeba SPF, tak tady jsou:

- Chrání pokožku před spálením od sluníčka.

- Předchází vysušení pleti a zvýšené tvorbě vrásek

- Předchází vzniku pigmentových skvrn

- Zabraňují předčasnému stárnutí pleti.

- Je to účinná preventivní ochrana proti rakovině kůže.

 

Pro nejlepší ochranu pleti vám můžeme doporučit Opalovací krém na obličej s SPF 50, HEMPTOUCH který má extrémně lehkou strukturou a ochrání vaši pokožku před poškozením sluncemvznikem pigmentací a tmavých skvrn. Obsahuje přírodní filtry, nezanechává bílé stopy, neobsahuje parfemaci a je perfektní i pro tu nejcitlivější a nejnáročnější pleť.

 

Nebo pak spojit BB krém / make-up s SPF, kde nabízíme 2 možnosti:

Botanický krém s SPF 15, PHB

nebo

Make-up pro bezchybnou pleť s SPF 30, PHB

 

TIP: přípravky s SPF mají vždy hutnější složení, proto je potřeba z obličeje důkladně smýt čistícím přípravkem, který používáte. Věnujte tomu zvýšenou pozornost.

 

 

 

 

2. OSVĚŽENÍ PLETI a HYDRATACE 

V horku se více potíme, jsme vystaveni slunečnímu záření a pokožka je tudíž snáze dehydratovaná. Proto je zapotřebí nejen upravit pitný režim a stravu, ale i dát pokožce přesně to, co potřebuje. Je zapotřebí se zaměřit na vrchní vrstvu kůže - epidermis a její hydrolipidový plášť. Osvěžení pleti je v létě maximálně příjemné, ale samotné nestačí, protože se bez látek poutajících vodu rychle odpaří. Proto vám představujeme silné trio, které se o vše postará.

 

1. Hyaluronové sérum Beauty Boost je unikátní v patentovaném složení Reproage, kdy přeprogramuje kožní buňky tak, aby fungovaly jako o 17 let méně než je náš skutečný věk. Pomáhá stimulovat tvorbu kolagenu a elastinu, minimalizovat jemné vrásky a zlepšovat elasticitu pokožky. Dále také váže vodu. Proto tento přípravek ráno vždy používáme jako první na vyčištěnou pleť. Uvidíte, jaké výsledky má již po pár použití.

2. Jako další krok následuje Hydratační rozjasňující esence, která přináší okamžitou dávku hydratace a obnovuje přirozenou zářivost vaší pokožky. Lehká konzistence nezatěžující pleť je vhodná pro každodenní použití.

3. Jako skvělé osvěžení pleti přes den slouží Květinové tonikum - což je mlha s růžemi, ylang ylang a aloe vera, která se stane vaším každodenním společníkem. Jakmile ji vyzkoušíte, nebudete ji chtít dát z ruky. Dá se totiž aplikovat jak na vyčištěnou pleť, tak i přes make-up. Pomáhá pleť osvěžit, rozjasnit a vyživit a zároveň chrání pokožku před nepříznivými vlivy a zpomaluje projevy stárnutí. Narozdíl od oblíbených minerálních vod ve spreji pokožku navíc vyživí a zklidní.

 

 

3. VÝŽIVA PLETI

V létě nezapomeňte i na přípravky na výživu pleti (např. obsahující másla či oleje). Hydratace je totiž potřebná, ale výživu nevynahradí. Proto doporučujeme tyto přípravky zařadit na večer, kdy pleť vyživí a zklidní. Z naší nabídky nabízíme např.

 

Ultra výživný pleťový krém proti stárnutí, EDINBURGH SKINCARE - noční výživný krém ideální pro suchou, citlivou až normální pleť.

Pleťový krém proti stárnutí Symmetry, EDINBURGH SKINCARE - denní i noční výživný krém ideální pro zralou, suchou, citlivou až normální pleť. Má smyslnou vůni.

Pleťové sérum proti stárnutí Symmetry, EDINBURGH SKINCARE - zklidňující a vyplňující olejové sérum ze kterého nejvíce benefituje unavená, suchá až normální či citlivá pleť.

Rozjasňující sérum, THE LAB ROOM - přírodní, zpevňující, regenerační, anti-aging olejové sérum je vhodné pro všechny typy pleti. U mastné pleti lze smíchat do pleťového krému.

Sérum pro citlivou pleť, THE LAB ROOM - regenerační, olejové anti-aging sérum vyvinuté speciálně pro potřeby citlivé pleti. Je ideální na citlivou pleť, ale také na pleť, která je citlivá díky akné, dermatitidě, prasklinkách nebo pokud máte drobné ranky na pleti. Pomáhá pleť zklidnit, regenerovat, snížit její překrvení a navrátit rovnováhu.

 

 

 

4. OCHRANA VLASŮ

V létě jsou naše vlasy vystaveny různým nástrahám ve formě slunce, slané či chlorované vody, menší péče apod. Proto bývají často v létě vysušené, vyšisované, lámají se a mají roztřepené konečky. Jak tedy na ně? Základ letní péče tvoří výživné masky, které oslabené vlasy sluncem vyživí a hydratují a pak přípravky, které ochraní před UV zářením. Zde je nabídka přírodních přípravků na vlasy, které skvěle pokrývají letní potřeby vlasů. Stačí si jen vybrat.

 

Ochranný sprej na vlasy Love Prep Spray, INNERSENSE - ochrana před UV zářením

Vlasové sérum kokos a chia, THE LAB ROOM - ochrana před UV zářením, výživa, ochrana barvy (Oblíbený přípravek holywoodské herečky Tildy Swinton a herce Andy Brodie - Kdo ze slavných osobností používá THE LAB ROOM).

Cedrová maska, THE LAB ROOM - hloubková výživa, hydratace

Přírodní kondicionér na vlasy Wild Thing, THE EDINBURGH SKINCARE (používá se jako maska) - hloubková výživa, hydratace

Krémový hydratační šampon, INNERSENSE - hydratace, lesk

Krémový hydratační kondicionér, INNERSENSE - hydratace, lesk

Bezoplachový kondicionér Sweet Spirit, INNERSENSE - extra hydratace, výživa a lesk mezi mytím

Sprej s himalájskou solí I create waves, INNERSENSE - pro sexy styling jako od moře

Zázračný balzám Botanical, THE LAB ROOM - multifunkční balzám na pleť, tělo i vlasy. Pro vlasy hydratace konečků, provonění vlasů. (Oblíbený přípravek holywoodské herečky Scarlet Johansson a Margot Robiie - Kdo ze slavných osobností používá THE LAB ROOM).

 

 

 

 

5. LUXUSNÍ CHODIDLA DO SANDÁLŮ

V létě nosíme často sandály a chceme, aby naše chodidla vypadala co nejlépe. Suché či popraskané paty nejsou úplně to, co chceme prezentovat. Pokud důvodem pro tuto skutečnost není nemoc (např. cukrovka či lupénka), pak bude hlavním důvodem nedostatečná hloubková výživa a hydratace. Samotná hydratace totiž k nápravě zdaleka nestačí. Máme pro vás účinné řešení.

Jak na to? Základem je udělat pedikúru, kdy z chodidel odstraníme starou, hrubou a suchou pokožku. Poté můžeme začít "uzdravovat" a k tomu potřebujeme výživu a hydrataci. (U hydratace nezapomínejte i ve formě pitného režimu - myšleno ideálně vody, minerálky, ne alkoholu.) 

Pro účinnou péči budete potřebovat výživný Tuhý krém Včelí královna a bavlněné ponožky. Sada je tak účinná, že úlevu pocítíte již po první aplikaci a dokáže zatočit i s prasklinami na patách100% přírodní tuhý krém na ruce Včelí královna pomáhá hloubkově vyživovat pokožku, posilovat její hydrolipidovou bariéru a tím chránit pokožku před vysoušením. Po nanesení se tento „tající“ krém rychle vstřebá a krásně provoní pokožku po citrusech. Bavlněné ponožky skvěle ochrání chodidla a pomohou k prodloužení a zvýšení absorpce krému. Ideální je aplikace na noc, nebo pokud máte čas, tak i během dne.

Jak na domácí pedikúru a další tipy jak zatočit se suchými a popraskanými chodidly si můžete přečíst v našem článku na blogu zde.

 

 

6. POMOC PŘI POCENÍ

V létě se díky vyšším teplotám více potíme. Naše tělo je velice chytré a proto si hlídá svou ideální teplotu kolem 37 stupňů Celsia. Pokud vyhodnotí, že teplota těla stoupá, tak ho začne  ochlazovat tím, že se potí. Naše pokožka bývá v létě podstatně citlivější, neboť je vystavena výrazně více slunečnímu záření, svou roli hrají i další faktory jako např. podráždění pokožky z holení apod.

Proto je vhodné používat deodoranty přírodní, vhodné i pro tu nejcitlivější pokožku. Nabízíme vám přírodní deodoranty z Belgie, které jsou maximálně účinné a vhodné pro tu nejcitlivější pokožku. Chcete vědět proč? Neobsahují totiž jedlou sodu, kterou většina přírodních deodorantů má. V nabídce máme hned 4 druhy. Jeden je bez vůně a další 3 mají krásné, bylinné unisex vůně. Jejich kompletní nabídku si můžete prohlédnout zde.

 

7. PÉČE PO OPALOVÁNÍ

Každá pokožka, která byla vystavena slunečnímu záření, je citlivější a více vysušená a proto potřebuje zvláštní péči - hydrataci, zklidnění a výživu. Pro tyto případy pro vás máme možnost výběru 2 přípravků. Pokud je pokožka dokonce spálená, tak potřebuje nejprve zklidnit nejprve speciálními přípravky s panthenolem.

Dovolte nám představit geniálního přírodního pomocníka - Olej Sunset Beach,THE LAB ROOM který pokožku regeneruje, zklidní, vyživí, hydratuje a prodlouží dokonce její opálení. Díky přírodnímu složení a ingrediencím jako např. měsíček lékařský, levandule, kokosový olej je vhodný pro všechny typy pokožky, včetně atopické. Olej můžete použít jak na suchou pokožku po slunění nebo i po sprše ještě na vlhkou pokožku, kdy uzamkne hydrataci. Pokud se nesluníte, tak olej můžete použít pro výživu pokožky a oživení opálení. Její jemná levandulová vůně je příjemným bonusem.

Další volbou je Elixír po opalování After Sun Elixir od Hemptouch. Elixír na tělo je obohacen o pečující kombinaci za studena lisovaných olejů. Osvěžuje a pečuje o citlivou pokožku po opalování a prodlužuje přirozené opálení. Je navržen s ohledem na potřeby citlivé pleti které dodává pružnost, funkčnost a hebkost  i po dlouhodobém vystavení slunci.